open-navfaktor-logo
search
Nosioci listi SDA TK
Vodit ćemo pozitivnu kampanju, uprkos incidentima koje pravi PDA
Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona predstavio je danas u Tuzli nosioce izbornih listi za sve nivoe vlasti. Iz ovog kantona na listama SDA, od kantonalnog do državnog nivoa, ukupno se nalazi 77 kandidata.
13.09.2018. u 15:13
get url
text
KOSDA TK, kandidati

Predsjednik Izbornog štaba SDA TK Bego Gutić istakao je da je kampanja krenula u mjesnim ograncima, a da će centralni predizborni skupovi biti održani između 20. i 30. septembra u svim općinama.

- Vodit ćemo pozitivnu kampanju i predstaviti ciljeve naše platforme za period od 2018. do 2026. godine. Naši protivnici počeli su s incidentima. U Banovićima imamo uništavanje plakata SDA u dva navrata. U prostorijama Direkcije RMU Banovići fizički je napadnut čovjek koji je teški srčani bolesnik i u redu je čekanja za transplantaciju, dok se u MZ Oskova, tokom jedne fudbalske utakmice, desio fizički sukob članova PDA i SDA. Sve navedeno je prijavljeno policiji i istraga je u toku, a mi očekujemo da će ona biti nepristrasna - kaže Gutić.

On je podvukao da, i pored prljave kampanje, PDA ne predstavlja brigu za SDA, jer prema njegovom sudu, to je instant politički projekt, koji će svoj kraj doživjeti na izborima 7. oktobra.

Predsjednik Povjereništva KOSDA TK Amir Fazlić rekao je da će, sudeći po istraživanjima nezavisnih kuća, SDA i nakon ovih izbora biti stranka broj jedan.

- Građani su prepoznali ono što smo radili, ali i ono što se desilo u ovoj godini, a to je pročišćavanje stranke. Novi politički projekti se kite rezultatima SDA, posebno Vlade TK na čelu s premijerom Gutićem. Mi smo otvoreni za kritiku, ali nećemo dozvoliti da oni koji promijene dres, preuzmu samo dobro. Naša glavna preokupacija bit će budućnost, dakle da kažemo ovo smo uradili, ovo možda nismo, a na vlasti ćemo uraditi to i to - rekao je Fazlić.

Nosilac liste SDA za Zastupnički dom BiH Safet Softić istakao je da će SDA nakon krize i velike izdaje unutar stranke, sve dovesti u red.

- Potpuno smo pripremljeni za izbore i nakon skupova u mjesnim zajednicama, možemo reći da ćemo najmanje ponoviti izborni rezultat iz 2014. godine. To znači prolazak dva zastupnika sa liste kojoj sam ja na čelu - rekao je Softić.

Kao nosilac liste u izbornoj jedinici 403 za Zastupnički dom FBiH predstavio se Ibrahim Zukić iz Srebrenika, koji je rekao da tokom karijere kao specijalista ginekologije i akušerstva, iza sebe ima oko 9.000 djece koju je prvi vidio kada su došla na svijet.

- Kao predsjedavajući Općinskog vijeća Srebrenik u Statut sam uveo volontiranje predsjedavajućeg i na taj način za 10 godina uštedio oko pola miliona maraka budžetskog novca. U našoj izbornoj jedinici SDA je uvijek imala dva zastupnika u Zastupničkom domu FBiH, a ove godine očekuje četiri ili pet, jer ćemo dobiti dva ili tri mjesta na kompenzacijskim listama - rekao je dr. Zukić.

Nosilac liste u izbornoj jedinici 402 za Predstavnički dom FBiH Rahim Gadžić istakao je da u svojoj izbornoj jedinici očekuje pobjedu, jer je to izborna jedinica gdje stranka ostvaruje pobjede i uvijek ima zastupnike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.