open-navfaktor-logo
search
Beogradski derbi
Zakarić sretan što će biti dio najveće utakmice u Srbiji
Odličnog 25-godišnjeg krilnog igrača sada, nakon gradskog derbija u Sarajevu, čeka drugi u Beogradu, između Partizana i Crvene zvezde
23.09.2018. u 10:22
get url
text
Goran Zakarić
Goran Zakarić

Goran Zakarić, fudbalski reprezentativac BiH, ovog ljeta je iz sarajevskog Željezničara prešao u beogradski Partizan. Odličnog 25-godišnjeg krilnog igrača sada, nakon gradskog derbija u Sarajevu, čeka drugi u Beogradu, između Partizana i Crvene zvezde, prenosi Anadolu Agency (AA).

Beogradski rivali sastat će se po 158. put u prvenstvu, a Zakariću će to biti debi u najvažnijoj fudbalskoj utakmici u Srbiji.

- Stvarno sam sretan što ću biti dio najveće utakmice u Srbiji i jedva čekam da istrčim na teren, kako ja, tako i cijela ekipa. Iskreno se nadam svojoj dobroj igri, da doprinesem ekipi. Očekujem da svi budemo na vrhunskom nivou, da pokažemo želju, borbu, volju, htjenje. Znamo da na ovakvim utakmica to često donosi rezultat i nadamo se, uz podršku naših navijača, da ćemo mi biti ti koji će slaviti poslije utakmice - rekao je Zakarić za TV Partizan.

Zakarić je od dolaska u Partizan odigrao devet takmičarskih utakmica i postigao jedan gol. U dresu reprezentacije BiH nastupio je osam puta.

Veliki 158. vječiti derbi igra se danas na stadionu Partizana s početkom u 19 sati.

Nakon osam kola u Superligi Srbije lider je Crvena zvezda s 21 bodom i utakmicom manje, dok je Partizan drugi s 19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.