open-navfaktor-logo
search
Kosovske zvijezde
Zbog čega su Rita Ora i Dua Lipa u tajnoj svađi
Insajderi tvrde kako su pjevačice u tajnoj svađi
19.09.2018. u 08:43
get url
text

Kosovske zvijezde Rita Ora i Dua Lipa pohađale su istu školu, imaju zajedničke celebrity prijatelje i njihove porodice znaju se s Kosova, no između dvije pjevačice nema ljubavi.

Insajderi tvrde kako su pjevačice u tajnoj svađi, a Dua je Riti čak otela poziciju zaštitnog lica Adidasa, piše The Sun.

Sve je navodno počelo kad se Dua pokušavala probiti u muzičkoj industriji, a Ritina sestra Elena, koja se bavi menadžmentom, ju je ignorirala, u strahu da ne preotme Riti krunu.

Kad su je nedavno pitali za odnos s Ritom, Dua se stidljivo nasmijala i diplomatski odgovorila: "Naši roditelji se, kao, znaju, a i ja, kao, poznajem njenu sestru."

Izvori bliski pjevačicama navode da ih zbog toga nikada nećete vidjeti zajedno. Obje djevojke živjele su neko vrijeme na Kosovu te su pohađale istu školu u Londonu. Rođene su obje u umjetničkim porodicama. Ritin pradedo Besim Sahatciu bio je jedan od poznatijih reditelja. Duin otac Dukagjin u Albaniji je rock zvijezda, prenosi Index.

Kako pišu britanski mediji, rivalstvo između dvije pjevačice samo se povećalo u njihovoj borbi za sam vrh top listi.

Rita je na sceni četiri godine duže, a sa bogatstvom od 12 miliona funti finansijski je uspješnija od Due čak četiri puta. No, na društvenim mrežama Dua je u prednosti, budući da je prati više fanova.

Odnosu dvije pjevačice nije pomogao ni Ritin bivši, DJ Calvin Harris (34). Nakon njihovog burnog prekida 2014. godine, Harris je s Lipom u maju ove godine izdao hit single "One Kiss this year".

Međutim, uprkos njihovom rivalstvu, obje su prihvatile još jednu pjevačicu albanskog porijekla, Bebe Rexhu. Iako je dio Ritine grupe, Bebe je pomno birala riječi kad je govorila o Dui.

-Jako sam ponosna da je još jedna Albanka u igri - ubijamo - napisala je na Instagramu.

Iako se kreću u istim krugovima, Rita i Dua nikad nisu viđene zajedno i ne govore jedna od drugoj, a i ne prate se na društvenim mrežama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.