open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Sutkinji Seni Uzunović, koja vodi predmet protiv Dodika, dodijeljena policijska zaštita
AUTOR: Am. S.
07.05.2024. u 19:51
get url
text
Sena Uzunović
Sena Uzunović
Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Sena Uzunović, koja postupa u predmetu "Milorad Dodik i dr." već neko vrijeme je pod policijskom zaštitom.  
Ovu informaciju za Faktor potvrdio je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Enes Karić.
- U skladu sa određenim procedurama i zakonskim propisima, na zahtjev predsjednice Suda BiH Minke Kreho izvršene su sve potrebne provjere, zajedno sa ostalim policijskim agencijama. Naravno, Direkcija je obavila svoj dio posla te sam donio odluku da se sutkinji Seni Uzunović dodijeli određeni stepen zaštite - pojasnio je Karić. 
Sutkinji Uzunović, kako saznajemo, policijska zaštita dodiljeljena je prije više od 15 dana.
Karić nije želio komentirati razloge dodjele policijske zaštite sutkinji, kazavši da se radi o operativnim podacima. 
Uzunović je od februara sutkinja u procesu koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića. 
Nakon što je preuzela ovaj predmet od sudije Mirsada Strike, koji je najavio odlazak u penziju, sutkinja Uzunović našla se pod brutalnom medijskom kampanjom režimskih medija u RS-u, kao i političara iz manjeg bh. entiteta, koji uoči i nakon svakog ročišta pred Sudom BiH drže govorancije o "politički montiranom procesu" protiv Dodika i slično. 
Najglasnija u ovim istupima bila je šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlmenta BiH Sanja Vulić, koja je svojevremeno zbog "performansa" začinjenog psovkama i uvredama na račun sutkinje Uzunović "zaradila" i kazneni nalog zbog remećenja javnog reda i mira. 
Nakon tog incidenta, a zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama, i Vulić je dobila policijsku zaštitu. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.