open-navfaktor-logo
search
Gdje su OHR, OSCE, ambasade
Zastupnici dobili "neslužbeni" Poslovnik za "internu upotrebu"; Mešalić: Potpuna anarhija i sistem narkodiktature...
Gdje su OHR, OSCE, ambasade, nevladine i vladine organizacije, gdje su silni programi o vladavini prava, Ustava i zakona ove zemlje
AUTOR: Faktor
14.05.2024. u 10:48
get url
text
Zastupnički dom FBiH
Zastupnički dom FBiH
Federalni parlament, naročito Zastupnički dom, od samog početka rada aktuelnog saziva prate razne kontroverze, uključujući veoma upitnu zakonitost u radu. Rukovodstvo Doma na čelu sa Mladenom Boškovićem (HDZ) i Mirjanom Marinković-Lepić (Naša stranka), često su sjednice vodili na način koji odgovara vladajućoj većini, a na štetu zakonitosti. 
Vladajuća većina koju predvode Trojka i HDZ izmijenila je Poslovnik ovog doma, dok se opozicija u vezi sa više pitanja žalila Ustavnom sudu FBiH, koji još nije odlučio o zakonitosti rada Doma. 
Sada su zastupnici na svoje mailove dobili prečišćeni tekst Poslovnika koji mogu koristiti "interno". 
O tome je javnost obavijestio zastupnik, šef Kluba DF-a Mahir Mešalić. 
- Upravo smo dobili e-mail da su nam dostavili izmijenjeni Poslovnik o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji ima za cilj uspostavljanje narkovladavine Trojke i HDZ-a u Federaciji BiH umjesto vladavine prava, Ustava i zakona. Napisali su nam da imamo Poslovnik, ali ga "službeno" nema.
U režiji Mladena Boškovića (HDZ) i Mirjane Marinković-Lepić (NS) stigao nam je "prečišćeni" tekst Poslovnika (što je produženi Ustav FBiH) koji je, kako stoji u e-mail poruci, "neslužbeni" i nije za "službenu upotrebu".
Dakle, Poslovnik o radu najvišeg zakonodavnog organa Parlamenta FBiH možemo koristiti samo "privatno" i "tajno".
Katastrofa i potpuni haos u FBiH, uništena je vladavina prava i uspostavljena potpuna anarhija i sistem narkodiktature i promjene Poslovnika od sjednice do sjednice s ciljem imenovanja Marina Vukoje (HDZ) u Ustavni sud BiH, Dragana Miokovića za predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i Jelke Miličević (HDZ) za jednu od direktora Agencije za bankarstvo.
Zakazana je sjednica za 28. maj, na kojoj će kao što sam i najavljivao od formiranja ove nametnute Vlade FBiH biti imenovani kadrovi HDZ-a na sve ključne pozicije u FBiH i BiH, uz pomoć zastupnika SDP-a, NiP-a, Naše stranke, PDA te Isaka, Uzunovića i njima sličnih.
Gdje ste Mašići, Magazinovići, Zukani, Kadrije Hodžići i ostali da zaustavite Nikšića jer ste nas dvije godine putem medija ubjeđivali da nećete podržati ovo razaranje institucija i države. NiP i NS nemam razloga ni spominjati, oni su odavno dio HDZ-a.
Gdje su OHR, OSCE, ambasade, nevladine i vladine organizacije, gdje su silni programi o vladavini prava, Ustava i zakona ove zemlje?! - naveo je Mešalić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.