open-navfaktor-logo
search
Racija
Izraelske snage privele veliki broj Palestinaca, uništili dvije kuće na Zapadnoj obali
AUTOR: Anadolija
13.05.2024. u 09:52
get url
text
FOTO: ARHIV
Izraelske snage su u racijama u Azunu na okupiranoj Zapadnoj obali privele veliki broj Palestinaca i uništile dvije kuće.
Prema vijestima zvanične palestinske novinske agencije WAFA, zasnovanoj na lokalnim izvorima, izraelske snage izvele su raciju velikih razmjera na grad Azun, koji se nalazi istočno od grada Qalqilya na okupiranoj Zapadnoj obali.
Izraelski vojnici ušli su grad u pratnji buldožera i upali u kuće nekih Palestinaca, uključujući bivše zatvorenike.
Izraelski vojnici pretukli su Palestinca koji je reagovao na zatvaranje ulaza u grad.
Izraelski vojnici uništili su kuće i prodavnice u gradu, ispitali desetke Palestinaca i zatvorili mnoge.
Očevici su naveli da su izraelske snage pretvorile grad u vojnu kasarnu i uvele policijski sat, zatvarajući građane po kućama.
Lokalni izvori su naveli da su buldožderima srušili dvospratnu kuću palestinskog zatvorenika Saira Bedvana i jednospratnu kuću Rashida Anayea.
Vojnici su ušli u grad Deyr Samit na zapadu grada Hebrona i tamo zadržali Palestinca po imenu Muhammed Safi. Vojnici su izvršili racije u mnogim četvrtima u južnom gradu Yatta.
U gradu Dženinu, izraelski vojnici su ušli u gradove Yabed i Jelbun i izvršili opsežne pretrage u četvrtima koje su okružili.
Izraelske snage također su izvele raciju u Al-Biri, Tubasu, Nablusu i izbjegličkom kampu Ed-Dehishe u blizini grada Betlehema.
Od 7. oktobra 2023. godine, kada je izraelska vojska započela napad na Pojas Gaze, došlo je do porasta pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.