open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
U subotu temperatura do 29 stepeni
Na sjeveru zemlje, pod utjecajem viših temperatura, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima
17.05.2024. u 07:50
get url
text
FOTO: Faktor
U Bosni i Hercegovini više oblačnosti prijepodne uz slabe lokalne pljuskove. Sunčanije u drugoj polovini dana kada lokalnih pljuskova još može biti na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.
Tokom prijepodneva ugodnije, potom sa razvojem oblačnosti i nestabilnim vremenom, što će pretežno utjecati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opća slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Na sjeveru zemlje, pod utjecajem viših temperatura, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.
U subotu u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslijepodne rijetko može pasti slab kratkotrajan lokalni pljusak u planinskim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.
U nedjelju će u u našoj zemlji biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.