open-navfaktor-logo
search
Ispisao historiju Radničkog
Kao da je znao epilog: Dudić preuzimao fenjeraša, a u ugovor stavio bonuse za Evropu
AUTOR: Faktor
18.05.2024. u 07:50
get url
text
Prvi put u 101-godišnjoj historiji Radnički iz Kragujevca plasirao se u Evropu.
Pod komandom bosanskohercegovačkog stratega Feđe Dudića u Šumadiji se piše historija. Radnički je ove sezone apsolutni hit u Srbiji, pohvalno o njihovoj igri i načinu na koji igraju govorio je i selektor Orlova Dragan Stojković Piksi.
Dudić je kormilo Kragujevčana preuzeo krajem septembra prošle godine, kada je Radnički bio na začelju i svi su ga vidjeli u borbi za opstanak. Svi osim Dudića.
U jednom intervjuu za srbijanske medije priznao je da je u ugovor uvrstio i bonuse za eventualni izlazak na euroscenu. Naravno da se poslodavac nije protivio, jer tada niko nije ni sanjao Evropu.
- Kada sam došao u Radnički, kada smo pravili ugovor, ja sam stavio bonuse za izlazak u Evropu. Ko bi to uradio u onom trenutku? - rekao je Dudić u martu ove godine.
Uspjeh Radničkog još je veći ako znamo, a to tvrde čelnici kluba, da je budžet oko 1,5 miliona eura, odnosno blizu tri miliona KM. To znači da Kragujevčani troše manje novca nego bh. timovi - Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Borac, Velež...
Dudić je tokom zimske pauze svoj tim pojačao Besimom Šerbečićem iz Sarajeva i Mehmedom Ćosićem iz Želje. Obojica su dali značajan doprinos u historijskom plasmanu Radničkog.
Dudićeva desna ruka u Kragujevcu je bivši strateg tuzlanske Slobode Adnan Jahić.
Do kraja prvenstva u Srbiji Radnički će u Beogradu igrati s Partizanom. Oba kluba su već ispunila zacrtane ciljeve pa je za očekivati fudbalsku poslasticu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.