open-navfaktor-logo
search
Trener FK Sarajevo
Simon Rožman: Odigrati na maksimalnoj razini još dva kola, pa ćemo vidjeti na kraju kad podvučemo crtu
AUTOR: Faktor
10.05.2024. u 22:03
get url
text
Fudbaleri Sarajeva pobjedom protiv Zvijezde 09 (2:1) večeras su i teoretski osigurali plasman u pretkolo UEFA Konferencijske lige.
Bordo tim je slavio nakon preokreta golovima Hamze Čatakovića, a trener Simon Rožman zadovoljan je novim trijumfom njegovih izabranika. 
- Čestitke momcima, zahvala navijačima. Znali smo da će biti teška utakmica, jer je Zvijezdabila maksilano opuštena, došla se nadigravati. Bilo je teško probiti niski blok. Što se mene tiče bitno je da idemo dalje sa tri boda u džepu - kazao je Rožman za Arena Sport TV, a na pitanje koliko može biti zadovoljan četvrtim mjestom odgovorio je:
- Znate sve šta se događalo, znate bolje od mene ovu ligu kakva je. Čestitke igračima, Evropa je bila osnovni cilj, došli smo do nje. Imamo još dva kola do kraja, želimo odigrati na maksimalnoj razini, pa ćemo onda vidjeti na kraju kad podvučemo crtu - zaključio je Rožman.
Na konferenciji za medije govorio je i o Penarandi i Renanu Oliveiri koji večeras nisu bili u zapisniku za meč sa Zvijezdom 09.
- Gledajte, uvijek je disciplina... Vjerovatno znate šta je bilo i šta se dešavalo ove sedmice. Kako god, dobri su momci. Nadam se da će ove sezone puno toga naučiti, da bez reda i discipline ne ide. Dobri su momci, imat će šanse i dalje. Uvijek stavljam ekipu na prvo mjesto, ispred samih pojedinaca.
Htio bih uvijek sakriti informacije što se tiče svlačionice. Trenirali smo i idemo svi zajedno dalje sa treninzima. To su sve unutrašnje stvari koje ćemo tamo rješavati. Jako je bitno da su igrači fokusirani i da rade svoj posao. Uvijek stavljam ekipu ispred pojedinaca i htio bih zaštititi samu svlačionicu. To je to što se toga tiče - rekao je Rožman.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.