open-navfaktor-logo
search
Nesreća u Salakovcu
Još jedan humani čin pripadnika OS BiH: Asmir i Eldin pružili prvu pomoć povrijeđenom vozaču
AUTOR: Faktor
10.06.2024. u 13:04
get url
text
Pripadnici OSBiH pritekli u pomoć
Pripadnici OSBiH pritekli u pomoć
FOTO: OSBiH
Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, vodnik Asmir Tufekčija i kaplar Eldin Boloban pružili su pomoć povrijeđenim osobama nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba stradala.
Nesreća se dogodila na dionici puta između Mostara i Jablanice, tačnije u mjestu Salakovac, kada su se sudarili kamion i dva automobila, a pripadnici 4. pbr Artiljerijskog bataljona Livač u Mostaru odmah su pritekli u pomoć povrijeđenom vozaču, te su pozvali policiju i vatrogasce.
Kako je kazao Boloban, bez razmišljanja su krenuli prema unesrećenima kako bi im pružili pomoć.
- Prišli smo kada smo vidjeli da se u jednom od automobila nalazi osoba koja daje znakove života, a nažalost druga osoba nije davala znakove života. Odlučili smo da pomognemo unesrećenom vozaču i pružili smo mu prvu pomoć. Izvukli smo ga iz vozila, dali mu vodu, umili  i svezali mu rame. Poslije su ga odvezli u mostarsku bolnicu, kako su nam kazali nije životno ugrožen - kazao je Boloban.
Ovo je još jedna potvrda da pripadnici OS BiH s razlogom nose uniformu naše vojske i da su spremni u svakom trenutku pomoći unesrećenim građanima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.