open-navfaktor-logo
search
Forto se sastao sa direktorima
U narednim danima potpisivanje sporazuma o raspodjeli novca od RTV takse sa računa EPBiH
AUTOR: Faktor
29.05.2024. u 13:22
get url
text
Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, danas je u prostorijama Ministarstva održan radni sastanak sa direktorima BHRT-a i FTV-a Belminom Karamehmedovićem i Dževadom Šabićem kako bi se prevazišla situacija u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri, saopćilo je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.
Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.
Direktori su, kako se navodi, podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama.
- Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse sa računa Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja a ne dio problema - kazao je direktor Karamehmedović.
Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u Sivom domu, dodaje se u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.