open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara BiH
Utvrđena i visina naknade za Komisiju za saradnju s UNESCO-om, a u komisiji ministrica, savjetnici...
Naknada je jednokratna godišnja u visini dvije osnovice za obračun plaća, što je u ovom trenutku ukupno 1.200 KM
M. R. S.
25.02.2024. u 14:53
get url
text
Vijeće ministara
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o imenovanju Državne komisije za saradnju Bosne i Hercegovine sa Organizacijom Ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), te visini novčane naknade članovima.
Naknada je jednokratna godišnja u visini dvije osnovice za obračun plaća, što je u ovom trenutku ukupno 1.200 KM, a na čelu komisije je ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak.
Tu je i 18 članova komisije, mahom iz ovog ministarstva, te iz entitetskih institucija.
Između ostalih, članovi komisije su sekretarka Ministarstva civilnih poslova BiH Biljana Čamur Veselinović, zamjenica ministrice civilnih poslova Marijana Mojić, savjetnik i šef kabineta ministrice Bošnjak Davor Bošnjak, Jasmin Handžić koji je savjetnik i šef kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BIH Sevlida Hurtića, ali je član Komisije za saradnju sa UNESCO-om na prijedlo Ministarstva civilnih poslova BiH.
Tu su i pomoćnici ministrice Suvad Džafić i Adnan Husić, Stela Vasić, savjetnica ministra komunikacija i prometa BiH Edina Forte, Damir Bunoza, savjetnik federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević, Emilija Pavićević koja je također savjetnica ministrice Vlaisavljević ali ju je u Komisiju za saradnju sa UNESCO-om predložio Zavod za zaštitu spomenika FBiH, Benjamin Hedžić, savjetnik ministrice obrazovanja i nauke FBiH Jasne Duraković...
Prema odluci Vijeća ministara, objavljenoj u Službenom listu Bosne i Hercegovine, naknada se isplaćuje nakon usvajanja izvještaja o radu Komisije, uz ograničenja iz Zakona o plaćama po kojim nemaju pravo na naknadu ako posao obavljaju u okviru radnog vremena.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.