navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarajevo Film Festival

Dobitnik "Počasnog Srca Sarajeva" je palestinski reditelj Elia Suleiman

Mislim da je apsolutno zaslužio Počasno Srce Sarajeva koje su primila najveća svjetska imena, kazao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala

AUTOR: Autor: M. Ču.
Objavljeno: 24.04.2024. u 10:27
get url
text
Jovan Marjanović
Jovan Marjanović /
FOTO: Damir Hodžić
Sarajevo Film Festival ove godine slavi značajan jubilej - 30. godina postojanja. Od 16. do 23. augusta, publiku očekuju brojna iznenađenja, zanimljivi gosti, kao i uvijek bogati programi.
Na današnjoj press konferenciji koja je upriličena u kinu Meeting Pointu u Sarajevu direktor Jovan Marjanović istakao je da pripreme za festival traju od momenta kada se prošlogodišnji završio, i da publika i posjetioci bh. prijestolnice mogu očekivati osam dana dobre zabave, dobrih filmova i popratnih programa.
1000096291
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 8
left-arrowright-arrow
Obznanio je i ime ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva i programa "Posvećeno". U pitanju je palestinski reditelj Elia Suleiman.
- Imamo nekoliko vijesti kako teku pripreme 30. izdanja Sarajevo Film Festivala. Prva je potpisivanje ugovora i nastavak petogodišnje saradnje sa našim glavnim pokroviteljem festivala Unicredit bankom. Pripreme za festival su u toku, pristižu prijave za filmove, naš tim vrijedno gleda filmove. Ova godina donosi jako puno zanimljivih filmova. Bit će i jako puno domaćeg sadržaja. Vjerujem da ćemo imati jako kvalitetan broj filmova na festivalu. Program Posvećeno i Počasno Srce Sarajeva bit će dodijeljeno palestinskom reditelju Eliju Suleimanu. Mislim da je apsolutno zaslužio Počasno Srce Sarajeva koje su primila najveća svjetska imena - kazao je Marjanović i dodao: 
- Imat ćemo priliku da pogledamo sve njegove filmove, on će imati veliko otvoreno predavanje za sve zainteresirane. Imat ćemo specijalne izložbe i filmski program gdje ćemo se posjetiti proteklih 30 godina. Imat ćemo i neke nove lokacije. Nastavljamo sa projekcijama kako u Mostaru tako i u Tuzli.