navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zabranjen mu ulazak

Feđa Štukan zadržan na aerodromu u Beogradu, ujutro će ga deportovati u BiH

AUTOR: N1
Objavljeno: 23.06.2024. u 19:35
get url
text
Bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan zadržan je danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu gdje su mu uposlenici rekli da ima mjeru zabrane ulaska u Srbiju, potvrdio je za N1 Štukanov advokat Sead Spahović.
Kako je kazao, Štukan je bio pozvan na književnu večer, tačnije na festival Krokodil, međutim, na tu adresu neće stići jer večer mora provesti na beogradskom aerodromu, a sutra prvim letom ide nazad za Sarajevo.
- Rekli su nam da danas više nema letova za Sarajevo tako da će se on sutra ujutro vratiti. Izgleda da je ta zabrana njegovog ulaska očigledno tajna budući da ljudi koji su ga zvali na književnu večer nisu znali za to. Međutim, riječ je o kulturnoj instituciji, a ne srpskoj Udbi koja mu je taj ulazak i zabranila. Dakle, nije priveden već je samo zadržan - poručio je advokat Spahović navodeći da je ta zabrana počela da se spominje nakon što se Štukan pojavio na opozicionim protestima u Srbiji.
- Ja sam dobio rješenje u kojem piše da postoji negativna procjena sigurnosnog rizika za Srbiju i zato nisam mogoa da uđem. Nemam pojma koliko traje ta zabrana, još nisam našao na papiru. Uglavnom, tu sam na aerodromu. Prespavat ću tu, ujutro će me deportovati u BiH, za Sarajevo - rekao je Štukan za Buku.