navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Antologijski film

Goran Mihajlović, čuvena beba iz "Kozare" za Faktor: I danas me zovu Glumac

Njegove roditelje u filmu tumačili su čuveni Velimir Bata Živojinović i Olivera Marković, a Mihajlović je i danas ostao upamćen po potresnoj sceni u kojoj dječačić lišćem pokriva majku i govori rečenicu: „Paji, mama, paji“

Objavljeno: 07.08.2019. u 18:54
get url
text

Kratka rola u antologijskom partizanskom filmu Veljka Bulajića "Kozara", bilo je dovoljno da Sarajlija Goran Mihajlović i danas, gotovo šest decenija poslije, nosi naziv Glumac.  Ovaj Hrasničanin u vrijeme snimanja filma bio je beba, a kako je objasnio, za ulogu je zaslužna njegova majka, koja ga je prijavila na audiciju. Kako su mu rekli, on je izabran jer se nije plašio kamera, nije plakao zbog glasnih zvučnih scena….

Njegove roditelje u filmu tumačili su čuveni Velimir Bata Živojinović i Olivera Marković, a Mihajlović je i danas ostao upamćen po potresnoj sceni u kojoj dječačić lišćem pokriva majku i govori rečenicu: "Paji, mama, paji". 

- Pa taj nadimak Glumac je zaista živio i ostao do dana današnjeg, a normalno, u Hrasnici gdje sam odrastao, poznavali su me svi. Moja hrasnička raja uvijek me zvala Glumac. Moram da kažem za Hrasnicu da je iznjedrila mnoge velikane, u slikarstvu, košarci, nogometu, mnoge injžinjere… kaže Mihalović u izjavi za Faktor.


Goran se na snimanju nije plašio kamera, nije plakao

Glumu, pak, nije izabrao za profesiju. Životni putevi su ga odveli u ugostiteljstvo, za koje kaže da je njegova velika ljubav. Trenutno boravi u Njemačkoj.

- Trenutno sam u Njemačkoj na nekim zdravstvenim pretragama, ali dolazim ja u svoje Rajvosa. Nije sreća raditi van svog grada ali mi svi trebamo poraditi da nam mladost ne odlazi iz našeg grada. Ima načina kako pomoći mladosti – zaključuje Mihajlović.

Goran danas: Posvetio se ugostiteljstvu