navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Američki glumac

Harrison Ford objasnio kako bira uloge i zašto mu nisu interesantne herojske

Glumac se ne želi opisati kao neko ko najčešće bira isključivo pozitivne uloge u projektima, već preferira kompleksnije likove.

AUTOR: Far Out Magazine
Objavljeno: 18.06.2024. u 07:52
get url
text
Harrison Ford
Harrison Ford
Američki glumac Harrison Ford u karijeri je utjelovio brojne poznate likove, ali njegove najpoznatije uloge sigurno su one Indiane Jonesa i Hana Soloa iz Ratova zvijezda. Iako je u filmovima glumio i pozitivce i negativce, Ford je priznao kako zapravo nikada nije namjerno odabirao glumiti herojske uloge.
Kako prenosi Far Out Magazine, glumac se ne želi opisati kao neko ko najčešće bira isključivo pozitivne uloge u projektima, već preferira kompleksnije likove.
- Nikad me nije zanimalo glumiti heroje. Stvarno nikad nisam htio glumiti lika koji nije imao određeni stepen kompliciranosti, što sam uvijek pokušao unijeti u ulogu, čak i kad su likovi trebali biti herojski. Mislim da je to puno zanimljivije nego glumiti neku vrstu neuljepšanog heroja - ispričao je Ford.
Ono što je Ford rekao primjećuje se i na likovima koje glumi pa tako Indiana Jones postaje sve ranjiviji kako njegove avanture napreduju, Richardu Kimbleu iz filma Bjegunac (The Fugitive) namješteno je ubistvo, a Fordov Jack Ryan nastoji pod svaku cijenu zaštititi svoju porodicu i zemlju.