navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sljedeće godine u kinima

Nakon 11 godina snima se novi nastavak kultne komedije

AUTOR: Autor: Faktor/The Hollywood Reporter
Objavljeno: 13.04.2024. u 07:57
get url
text
"Mrak film" vraća se na velika platna. Paramount i Miramax prave nastavak filma za koji očekuju da će se početi snimati na jesen, otkrio je Paramount na CinemaConu, piše The Hollywood Reporter.
Kultna parodija horor žanra prvi put je objavljena 2000, samo nekoliko godina nakon što su "Vrisak" i "Znam šta si radila prošlog ljeta" zavladali žanrom. Dugometražni film reditelja Keenena Ivoryja Wayansa zaradio je 278 miliona dolara, a u njemu su glumile Anna Faris i Regina Hall. Film je imao i četiri nastavka, a posljednji, reditelja Malcoma D. Leeja, objavljen je 2013. godine.
"Mrak film" je u svim nastavcima parodirao horor, a od izlaska posljednjeg nastavka, žanr se razvio i dostigao nove visine, postavši jedan od rijetkih koji kontinuirano privlači publiku u kina. Novi nastavak također dolazi samo nekoliko godina nakon što je "Vrisak" 2022. toj franšizi dao novi život. Drugim riječima, postoji mnogo novog materijala koji "Mrak film" može ismijavati.
Zasad nema informacija o tome hoće li u novom nastavku glumiti originalne zvijezde filma ili će imati potpuno novu glumačku postavu, a iako Paramount nije otkrio datum izlaska filma, očekuje se da će 2025. godine stići u kina.