navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Predanost poslu

Deset nevjerovatnih stvari koje su slavni glumci uradili zbog uloge

Objavljeno: 15.03.2024. u 07:57
get url
text
FOTO: IMDb/The Revenant
Talentirani i predani glumci stalno čine ogromne žrtve i imaju tendenciju preći vlastite granice samo kako bi savršeno prikazali lik i savršeno ispričali svoju priču. Od ekstremnih dijeta do fanatičnog vježbanja određene vještine, ovo su neke od najluđih stvari koje su glumci radili za uloge.
Daniel Day-Lewis nije htio ustati iz invalidskih kolica
Glumac je odbijao ustati iz invalidskih kolica dok je snimao film "My Left Foot" i zbog toga je oštetio dva rebra - insistirao je da ga ekipa hrani kašikom. Budući da je umjetnik Christy Brown, čiji su memoari inspirirali film, mogao kontrolirati samo svoju lijevu nogu, Daniel je također naučio slikati pomoću noža koji je držao među prstima.
Lady Gaga je i nakon filma ostala u liku koji je glumila
Glumica i pjevačica je "živjela" kao Patrizia Reggiani godinu i po, a devet mjeseci je govorila italijanskim naglaskom dok je snimala "House of Gucci".
- Prošle su tri godine otkako sam počela raditi na filmu i bit ću potpuno iskrena: živjela sam kao Reggiani godinu i po. Govorila sam italijanskim naglaskom devet mjeseci nakon filma - rekla je za britanski Vogue.
Leonardo DiCaprio je spavao u lešu životinje
Glumac je za ulogu Hugha Glassa u filmu "The Revenant" spavao u lešu životinje, jeo sirovo meso bizona i bio na rubu hipotermije. U stvarnom životu Leo je navodno vegetarijanac.
Robert Pattinson je masturbirao na setu
Britanski glumac je masturbirao na setu dok je glumio Salvadora Dalíja u filmu "Little Ashes". Kada su ga pitali zašto to jednostavno nije odglumio, Robert je rekao: "To jednostavno ne funkcionira, pa sam odlučio masturbirati ispred kamere".

Charlize Theron se udebljala za ulogu

Glumica je za ulogu Aileen Wuornos u filmu "Monster" nosila zubnu protezu, obrijala obrve, prorijedila kosu te se udebljala 13 kilograma.
- Nisam htjela da izgleda kao karikatura. Samo sam htjela da izgleda kao Aileen - kazala je kasnije Charlize.
Jennifer Lopez spavala u Seleninom krevetu
Glumica i pjevačica spavala je u krevetu Selene Quintanille dok se pripremala glumiti pjevačicu u filmu "Selena".
- Upijala sam sve, gledala sam svaki intervju koji sam mogla. Spavala sam u njenom krevetu kod kuće. Razgovarala sam s cijelom porodicom. Provodila sam vrijeme s njima - rekla je.
Gary Oldman se otrovao nikotinom
Glumac se otrovao nikotinom nakon što je za film "The Darkest Hour" pušio omiljene cigare Winstona Churchilla vrijedne 20.000 dolara.
- Ne možete imati Winstona Churchilla bez cigare - rekao je jednom prilikom glumac.
Colin Firth je počeo mucati zbog uloge
Glumac je dobio glavobolje, imao je ukliješten živac u ruci i počeo je i sam mucati nakon što je portretirao Georgea VI u filmu "The King's Speech".
- Morao sam naučiti mucati i onda glumiti nekoga ko se očajnički trudi da to ne učini. To je uspavalo moju lijevu ruku, bilo je vrlo čudno. Bila je to poluparaliza koja je trajala tri ili četiri dana - objasnio je.
Val Kilmer je nakon snimanja filma morao ići na psihoterapiju
Glumac se toliko uživio u ulogu Jima Morrisona u filmu "The Doors" da je morao ići na terapiju samo kako bi mogao izaći iz lika. Fanovi su u brojnim prilikama zamijenili Vala za pravog Jima Morrisona, a neki ga čak i tetoviraju.
- Još dan-danas me zaprepašćuje vidjeti ljude s tetovažom mene kako glumim njega, a ne znaju da to nije Jim. Događa se češće nego što mislite - rekao je.
Adrien Brody jako smršao za ulogu
Glumac se odrekao stana, prodao auto, isključio telefone i izgubio 13 kilograma kako bi glumio Wladyslawa Szpilmana u filmu "The Pianist". Kasnije je rekao da mu je trebalo više od pola godine da se vrati starom životu.
POVEZANO