navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Neto vrijednost 3,2 milijarde dolara

Ovo je najbogatija glumica na svijetu, velika je šansa da nikada niste čuli za nju

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 04.05.2024. u 14:40
get url
text
FOTO: Screenshot/IMDb
Kada pomislite na najbogatije glumica na svijetu, vjerojatno vam na pamet padaju poznata imena poput Julije Roberts, Sandre Bullock, Angeline Jolie ili Jennifer Aniston, no velika je šansa da ime najbogatije glumice na svijetu niste nikada čuli.
Naime, ova titula pripada američkoj glumici Jami Gertz, čija se neto vrijednost procjenjuje na 3,2 milijarde dolara. 
Pojavila se u brojnim filmovima i serijama
Gertz, 58-godišnja zvijezda karijeru je započela 1981. ulogom u filmu "Endless Love", a otada se pojavila u brojnim filmovima, uključujući "The Lost Boys", "Twister", "The Crossroads", "Less Than Zero", "Quicksilver" i "Sixteen Candles".
Osim toga, pojavila se i u hit serijama "Seinfeld", "The Neighbours", "Modern Family" i "This is Us", a nedavno je glumila u filmu "I Want You Back" iz 2022. Posljednjih godina rijetko se pojavljuje na ekranima.
Bogatstvo nije stekla samo zahvaljujući glumi
Međutim, bogatstvo nije stekla isključivo zahvaljujući glumačkoj karijeri. Glumica je udana za milijardera i investitora Tonyja Resslera, s kojim je suvlasnica NBA momčadi Atlanta Hawks. Imaju četvero djece, a zanimljivo je da je, kada su se vjenčali 80-ih godina, Jami bila ta koja je prehranjivala porodicu jer je firma njenog supruga propala, no kasnije se oporavio i zaradio milijarde.
Inače, službeno najbogatija glumica na svijetu je holivudska zvijezda Dina Merrill, čije je bogatstvo procijenjeno na 5 milijardi dolara. Merrill je umrla 2017, što čini Jami najbogatijom živućom glumicom na svijetu.