navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pjevačica izabrala glumicu

Počinje snimanje filma o Madonni, poznato ko će glumiti kraljicu popa

Pjevačica je kao rediteljica i koscenaristica godinama radila na filmu koji je prvi put najavljen 2020. godine, ali je zbog turneje odložila snimanje

AUTOR: Faktor/The Sun
Objavljeno: 06.06.2024. u 08:20
get url
text
FOTO: MADONNA/YOUTUBE/SCREENSHOT
U narednih godinu dana trebalo bi početi snimanje filma o pop-zvijezdi Madonni.
Pjevačica je kao rediteljica i koscenaristica godinama radila na filmu koji je prvi put najavljen 2020. godine, ali je zbog turneje odložila snimanje.
Sada britanski mediji pišu da je zvijezda odabrala i glumicu koja će je utjeloviti.
Riječ je o Juliji Garner, najpoznatijoj po ulozi Ruth Langmore u Netflixovoj kriminalističkoj dramskoj seriji Ozark.
Nagrađivana glumica prvi put je uključena u projekt 2022. godine nakon što je prošla napornu audiciju koja je trajala 11 sati.
Među glumicama koje su bile kandidatkinje za ulogu su i Sydney Sweeney, Florence Pugh te Emma Laird.
- Julia je i dalje njen odabir za glavnu glumicu i ostale su u kontaktu proteklih godinu dana. Razgovarale su o idejama - kazao je izvor za The Sun te dodao:
- Moramo puno raditi na odabiru ostatka glumačke ekipe, organiziranju snimanja i dovršavanju scenarija, ali nadamo se početku snimanja u sljedećih 12 mjeseci - dodaje izvor.
Kada je biografski film prvi put najavljen, pjevačica je izjavila:
- Želim ljudima prenijeti nevjerovatno putovanje na koje me život odveo kao umjetnicu, pjevačicu, plesačicu i ljudsko biće koje samo pokušava pronaći svoj put u ovom svijetu. Fokus ovog filma uvijek će biti muzika koja me održala na životu. Toliko je neispričanih i inspirativnih priča, ko će to bolje ispričati nego ja - kazala je Madonna.