Kombinacija kisele kisele kreme od čokoladnog i vanilija pudinga, hrskavih kroasana i bogatog sloja šlaga čini ovaj kolač preukusnim.
Idealna je opcija za brzu pripremu, kada vam je potrebna slatka poslastica koja će oduševiti sve ukućane.
Potrebni sastojci: 200 gr petit keksa, tri pudinga od čokolade, tri pudinga od vanilije, 12 kašika šećera, dva litra mlijeka, 10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada), tri-četiri kašike eurokrema, 300 ml vrhnja za šlag, mlijeko za umakanje kroasana.
Kekse umačite u mlijeko i slažite u tepsiju ili na tacnu sa obručem veličine 25x35 centimetara.
U posudu dodajte puding od čokolade, šest kašika šećera i malo mlijeka od jednog litra, a zatim pomiješajte.
Ostatak mlijeka skuhajte.
Prokuhano mlijeko sklonite s ringle i umiješajte pripremljene sastojke, pa nastavite kuhati puding.
Čim sklonite s ringle puding prelijte preko keksa.
Odmah nastavite slagati kroasane. Možete koristiti kroasane od vanilije i čokolade u kombinaciji.
Kroasane malo pritisnite prstima da se lijepo slože.
U posudu dodajte puding od vanilije i šest kašika šećera te prelijte i pomiješajte sa malo mlijeka od jednog litra.
Ostatak mlijeka skuhajte.Prokuhano mlijeko ostavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Nastavite kuhati puding. Čim sklonite s ringle prelijte ga preko kroasana i rasporedite.
Odmah dok je vruć rasporedite eurokrem.
Ostavite kolač da se ohladi.
Umutite vrhnje za šlag, pa njim mpremažite kolač koji ćete ostaviti u frižider najmanje dva sata prije konzumiranja.
Kolač ukrasite voćem po želji.