navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dileme

Je li ispravno praviti čaj sa proključalom vodom?

AUTOR: The Sun
Objavljeno: 27.11.2024. u 19:43
get url
text
Iako mnogi to ne znaju, postoji ispravan i neispravan način pripreme čaja.
Morate da znate kako da ga pripremite. Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark rekao je da nikada ne treba da koristite prokuhanu vodu kada pravite čaj, piše The Sun.
- Vrijeme je da se zaboravi taj mit. Veoma vruća voda ubija ukuse čaja i ostaje vam suh ukus, uglavnom taninski - dodaje on.
Objašnjava da voda treba da bude najviše 80 stepeni Celzijevih kako bi se svi ukusi čaja dobro osjetili.
Mark objašnjava da tradicija korištenja ključale vode datira iz vremena kada voda nije bila sigurna za piće i morala je da se kuha da bi se eliminisale bakterije. Uz to, dodaje da bi mlijeko i šećer trebalo da budu posljednji sastojci u pripremi čaja. Možete dodati šta god želite – mlijeko, med i limun, cimet…
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO