navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jednostavno se sprema

Jeste li probali dobru staru amper čorbu

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 08.01.2025. u 09:05
get url
text
Amper čorba čije ime potječe od originalnog naziva koji glasi:"Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper" "Anpren" i mnogi su je probali... Jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna... Kako joj originalno ime kaže, riječ je o zapršci, koja predstavlja njenu osnovu, a na koju se dodaje voda, jaja i začini.
Sastojci
Supena kašika putera ili ulja
Supena kašika brašna
2 čajne kašičice mljevene crvene paprike
1 l vode
malo bibera
vrhom puna čajna kašičica soli
jaje za umutiti
Priprema
Staviti puter u šerpu i sačekati da se otopi na blagoj vatri... Dobati kašiku brašna i propržiti ga, zatim dodati mljevenu crvenu papriku, vodu, biber, so...
Kada čorba provri, lagano usuti jedno umućeno jaje, pritom svo vrijeme treba miješati čorbu, tako će se jaje pretvoriti u formu tankih i kratkih niti poput rezanaca.
Kuhati tri do pet minuta.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO