navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Na drugačiji način

Kuhar otkrio odličan recept za zelenu salatu, ovako je još niste pripremali

Kako bi salata bila što ukusnija, britanski chef Chris Knights za portal metro.co.uk savjetuje da je malo prepečete na roštilju

AUTOR: Faktor/metro.co.uk
Objavljeno: 22.05.2024. u 22:29
get url
text
Za razliku od većine salata, salata romana je tolerantna na vrućinu
Za razliku od većine salata, salata romana je tolerantna na vrućinu
Kako vi pripremate zelenu salatu? Većina je očisti, opere pode mlazom vode, začini, malsinovim uljem, limunovim sokom ili sirćetom, posoli i posluži.
No sada je jedan kuhar podijelio odličan, ali pomalo neobičan trik za najfiniju salatu koju ste ikada probali.
Vrlo ju je lako napraviti kod kuće, no nekima će zvučati pomalo neobično kada kažemo da vam je za pripremu ovakve salate potreban roštilj.
Naime, kako bi salata bila što ukusnija, britanski chef Chris Knights za portal metro.co.uk savjetuje da je malo prepečete na roštilju, posebno ako još roštiljate, zašto onda uz meso ne biste prepekli i salatu?
Da, dobro ste pročitali, salata se može peći na roštilju, a za roštiljanje je najpopularnija jedna vrsta - salata romana, poznata i kao romaine lettuce.
Čak i ako ne roštiljate, ovaj chef, ali i mnogi drugi, kažu da se zbog ovoga definitivno isplati zapaliti roštilj.
Za razliku od većine salata, salata romana je tolerantna na vrućinu i često se grilla, a roštilj joj daje poseban okus.
@jessicaygavin Did you know lettuce do nicely on the grill? You have to try this grilled romaine lettuce recipe, it'll be one of the best things you'll taste lately! #grilledromaine #easyrecipes ♬ Roxanne - Instrumental - Califa Azul
Ako je lagano prepečete na roštilju, na kraju će dobiti zanimljivu teksturu, hrskavu unutrašnjost i karamelizirani vanjski dio, uz klasičan, dimljeni okus roštilja.
Salata ima debele i čvrste listove pa će se glavica lako prerezati na pola kako bi se što bolje ispekla na roštilju. Nakapajte ju maslinovim uljem, začinite solju i biberom, pa je lagano prepecite na grillu, ali ne duže od dvije do tri minute.
Chef Chris također preporučuje da i drugo povrće koje možda ne biste iskoristili malo prepečete na roštilju kako biste napravili ukusan dodatak svom obroku. Prasa je, primjera radi, odlična na žaru, kao i paprika, patlidžan i tikvice. Na kraju ih samo prelijte preljevom od maslinovog ulja, limunovog soka, meda, nasjeckanog bosiljka i nane i dobili ste odličan prilog glavnom jelu.
POVEZANO