navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Obratite pažnju

Nemojte bacati vodu od kiselih krastavaca, mnogo je razloga za to

Idealno se kombinuje sa maslinovim uljem, začinskim biljem kao što su peršun i bosiljak

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 25.11.2024. u 13:56
get url
text
Voda od kiselih krastavaca postaje sve popularnija kao dodatak jelima, a posebno kao preliv za salate. Osim što donosi jedinstven, osvježavajući ukus, ova tečnost je prepuna korisnih nutrijenata. Voda od kiselih krastavaca sadrži probiotike, prirodne bakterije koje pomažu boljoj probavi i zdravlju crijeva. Ove korisne bakterije također jačaju imunitet, što je još jedan razlog da se doda u svakodnevnu ishranu.
Kao preliv za salate, voda od kiselih krastavaca može lako da zamijeni sirće ili limunov sok, dajući prijatnu kiselkastu notu, ali i prirodnu slanoću, što može smanjiti potrebu za dodavanjem soli.
Idealno se kombinuje sa maslinovim uljem, začinskim biljem kao što su peršun i bosiljak, i po želji malo bijelog luka ili senfa, čime se dobija bogat, zdrav i složen preliv.
Ovaj preliv posebno dobro ide uz svježe salate od povrća, kao što su paradajz, krastavac, paprika i zelena salata, ali može biti i sjajan dodatak krompir salatama ili salatama od žitarica poput kinoe i ječma.
Voda od kiselih krastavaca daje jelu živahnost i novu dimenziju ukusa, dok istovremeno doprinosi da zdravlje bude bolje.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO