navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zaprepastit ćete se

Nije za one slabog želuca: Mesar otkrio što se radi s mesom kojem je istekao rok trajanja

Otkrio je grozote

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 17.11.2025. u 19:56
get url
text
FOTO: Arhiva
Jasno je da se hrana jednom kad dospije na police trgovina mora prodati prije isteka roka trajanja. U većini slučajeva to se i dogodi, ali ponekad se desi da rok upotrebe istekne prije nego što proizvod bude prodat. U takvim slučajevima treba ga povući iz prodaje i trgovački lanci to zaista i čine. 
Međutim, očito se tu i tamo nađu nepošteni trgovci, kao što je prije nekog vremena otkrio jedan od zaposlenika trgovačkog lanca u Srbiji.
Medijima je otkrio što rade kada u njihovim trgovinama proizvodima istekne rok trajanja. Odlučio je razotkriti ponašanje svojih poslodavaca i priznati što zaposlenici moraju činiti kako bi prikrili greške u trgovinama u kojima rade.
Njegova je priča izazvala velik odjek i jasno pokazala da opreza nikad nije previše.
- Svi radimo sve. Istovremeno premještamo kutije s prolaza, režemo meso, skrivamo proizvode kojima je istekao rok trajanja, vraćamo ih na police, popravljamo frižidere koji se kvare barem jednom sedmično - rekao je radnik čiji je identitet ostao skriven.
Ispričao je i šta rade s mesom nakon što mu istekne rok trajanja.
- Ako se svježe meso ne proda, ne baca se. Šalje se na daljnju obradu. Takvo se meso pere u sirćetu i vodi, nekoliko puta melje u mašini, dodaju se začini i od njega se prave kobasice i ćevapi - otkrio je. 
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO