navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Znamo li šta jedemo

Pogledajte kako izgleda paradajz koji je stajao na sobnoj temperaturi mjesec dana

Ono što se može vidjeti na snimku, paradajz je i nakon mjesec dana tvrd, a jedine dvije promjene su pojava plijesni na vrhu ploda i mali dio gdje je počeo proces truljenja

AUTOR: Faktor/nezavisne.com
Objavljeno: 29.07.2024. u 21:44
get url
text
Paradajz kupljen u jednoj prodavnici u Banjoj Luci krajem mjeseca juna dočekao je kraj narednog mjeseca - jula skoro nepromijenjenog izgleda.
Paradajz je stajao 30 dana na prosječnoj temperaturi od oko 26 stepeni Celzijusa u prostoriji.
Ono što se može vidjeti na snimku, paradajz je i nakon mjesec dana tvrd, a jedine dvije promjene su pojava plijesni na vrhu ploda i mali dio gdje je počeo proces truljenja.
- Kada ga zrelog uberete, konzumacija paradajza je u naredna dva do tri dana. Onda postaje mekan, kreće proces truljenja i tako dalje - objašnjava Darko Ilić, predsjednik Udruženja povrtlara entiteta Republika Srpska za Nezavisne.com.
Kako ističe Ilić, za period od mjesec dana suvišno je bilo šta reći.
- Neke mutacije postoje sigurno. Mjesec dana nije normalno da vam ostane ni kupus, ni paprika, a pogotovo paradajz - dodaje Ilić.
Nakon svega postavlja se pitanje - znamo li uopće šta jedemo?
Video koji prikazuje paradajz nakon mjesec dana možete pogledati na ovom linku.
POVEZANO