Osvježavajuća torta od narandže uvijek je dobar izbor ako želite pojesti nešto slatko. Ova torta jednostavna je za pripremu i savršenog proljetnog okusa.
Ljubitelje narandže i čokolade će oduševiti ovaj fantastičan, a jednostavan, recept.
300 g čokolade za kuhanje
2 vrećice pudinga od vanilije
Za biskvit umutiti bjelance i ostaviti sa strane. Žumance umutiti sa šećerom, dodati vodu, suhe sastojke i na kraju lagano umiješati bjelance. Izliti tijesto u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 stepeni.
Za ganaž nasjeckati sitno čokoladu za kuhanje. Slatko vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko čokolade. Ostaviti par minuta i potom promiješati da se sve poveže. Sačekati da se ganaž malo prohladi. Biskvit ostaviti u kalupu, zaliti sokom i preliti preko toga ganaž. Ostaviti u frižideru dva sata da se stegne.