Sladoled od kajsija brzo se sprema i postaje hit ljetna poslastica! Bez mnogo muke, napravite ovaj desert i obradujte vaše nepce, kao i brojne goste.
450 grama svježih i zrelih kajsija
250 mililitara slatke pavlake
pola kašičice ekstrakta vanilije
nekoliko kapi svježeg soka od limuna
Izvadite košpice iz kajsija i isjecite ih na šest kriški. Stavite ih u šerpicu i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa. Zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, miješajući povremeno dok kajsije ne omekšaju. Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst snijeg, dodajte ekstrakt vanilije, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i služite ukrašeno kriškama kajsije.