navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kulinarski kutak

U danima kad vam se ne da dugo biti u kuhinji: Pripremite kremasti rižoto s avokadom

Iako avokado većina najčešće jede na tostu ili u guacamoleu, kombiniranjem omiljenih sastojaka stvoren je ukusan pesto koji se uz rižu ili bulgur odlično slaže

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 27.06.2024. u 22:13
get url
text
U danima kada nam se ne provodi puno vremena u kuhinji, odlučujemo se na ručkove koji su brzo gotovi, a sljedeći recept za fini rižoto definitivno je jedan od takvih.
Iako avokado većina najčešće jede na tostu ili u guacamoleu, kombiniranjem omiljenih sastojaka stvoren je ukusan pesto koji se uz rižu ili bulgur odlično slaže.
Potrebni sastojci: jedan avokado, 300 g kremastog nemasnog sira, sok pola limuna, 75 grama preprženog suhog mesa, začini po želji: so, biber, sjeckani peršun, malo čilija, 300 grama riže ili bulgura.
Postupak pripreme:
Rižu ili bulgur kuhajte u vodi.
Za to vrijeme u blenderu izmiksajte avokado, sir, sok limuna i začine kako biste dobili kremastu smjesu.
U tavi propržite komadiće suhog mesa dok ne postane hrskavo. (Ako ne jedete meso, preporuka je u tavi kratko tostirati suncokretove ili sjemenke tikve za dozu hrskavosti u jelu.)
Kuhanu rižu ili bulgur pomiješajte s pestom od avokada te im dodajte suho meso ili sjemenke.
POVEZANO