navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznati dizajner

Adnan Hajrulahović Haad u Londonu predstavio kreacije inspirisane tradicionalnom nošnjom

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 27.05.2024. u 16:16
get url
text
FOTO: Andrew Lalchan
Adnan Hajrulahović Haad svoju modnu inspiraciju crpi iz bogate historijske i kulturne baštine Bosne i Hercegovine i smatra da je uloga modnog dizajnera osim da ponudi nova estetska i praktična rješenja u odijevanju i to da čuva i njedri identitet naroda kojem pripada.
Ne priznaje trend kao kategoriju i smatra da je potreba čovjeka da ide dalje i traži moderna i nova rješenja ali da ono što je lijepo uvijek će biti lijepo. Upravo sve navedeno nominovalo je da Haad predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Londonu.
Modeli u Haadovim kreacijama
FOTO: Andrew Lalhcan
Adnan Hajrulahović HAAD predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na "Weaving International Fashion 2024.", diplomatskom internacionalnom događaju na kojem je učestvovalo više od 20 ambasada i zemalja, a koje su prikazale modu inspirisanu nacionalnim kostimom i kulturnim naslijeđem svojih zemalja u Kensington Town Hallu u Londonu. Organizatori događaja su Young Diplomats iz Londona u saradnji s ambasadom Kuvajta u Londonu. Modni direktor revije je Taiwo Meghoma.
Nakon revije Haad je pozdravila i načelnica općine Kensington i Chelsea u Londonu Preety Hudd koja nije krila oduševljenje revijom.
- Uvijek mi je čast predstavljati domovinu. Zahvalnost ide i mojim divnim modelima na reviji: Irmi Ramić, Edini Hodžić, Igoru Memiću , Amaru Duratoviću i Dinu Kellyiju. Sramota me što nisam znao za ovih pet uspješnih naših zemljaka u Londonu. Priuštili su mi divne trenutke i učinili me jako ponosnim - kazao je Haad nakon povratka iz Londona.