navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
I vi se možete prijaviti

Airbnb nudi godinu besplatnog boravka u obnovljenoj kući na Siciliji

Airbnb će nekome ponuditi jedinstvenu priliku da živi u nedavno obnovljenoj kući na Siciliji u Italiji, a to ga neće koštati apsolutno ništa.

Objavljeno: 26.01.2022. u 18:46
get url
text

Ako imate dovoljno sreće da izaberu baš vas, možete ostati na prekrasnom imanju s kućom na tri sprata čak godinu ako pristanete voditi brigu o kući i gostima koji će dolaziti.

Vi ćete biti nagrađeni za svoj trud jer će vam Airbnb omogućiti da zadržite svu zaradu koju je kuća ostvarila tokom vašeg boravka.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Piero La Genga (@lagengapiero)

Ova inicijativa usmjerena je na poticanje turizma i dovođenje novih ljudi u italijansko selo Sambuca koje ima oko 6.000 stanovnika zbog želje za jačanjem ruralnih područja i kulturne baštine u Evropi, navodi Airbnb.

Selo Sambuca je dospjelo na naslovnice 2019. godine tokom kampanje "Kuća za jedan euro" u kojoj su napuštene nekretnine ponuđene na prodaju za nešto više od jednog američkog dolara.

U pokušaju da se selo modernizira, kupci su trebali preurediti nekretnine ubrzo nakon kupovine.

 

Nakon što je Airbnb kupio jednu od kuća u Sambuci, uspio ju je pretvoriti u nešto zaista posebno i sada im treba neko ko će je voditi.

- Airbnb je u potrazi za idealnim kandidatom za život bez plaćanja iznajmljivanja na godinu u domaćinstvo italijanskog nasljeđa. Uz fleksibilnost za život i rad na daljinu, jedna osoba dobit će priliku preseliti se na Siciliju sa svojom porodicom, partnerom ili prijateljem i useliti se u ovu jedinstveno obnovljenu kuću - kazali su iz kompanije.

 

Italijanska arhitektonska kompanija Studio Didea transformirala je dom koristeći lokalne materijale, a uredila je prvi sprat s malim dnevnim boravkom i glavnu spavaću sobu koja uključuje bračni krevet i vlastito kupatilo.

Na drugom spratu nalazi se dnevni boravak, kuhinja, radni prostor, kupatilo i na međuspratu spavaća soba s bračnim krevetom, dok se na gornjoj etaži nalazi dodatni dnevni boravak s kaučem na razvlačenje.

 

- Ljepota ove kampanje je u tome što daje drugu šansu, ne samo napuštenom domu u srcu našeg sela, to je i druga šansa osobi koja se u nju useli - rekao je gradonačelnik Leonardo Ciaccio.

On je dodao da "traže nekoga ko želi živjeti s lokalnim stanovništvom i učestvovati u svim važnim trenucima zajednice, od berbe grožđa do berbe maslina".

- Jedva čekamo poželjeti dobrodošlicu onome ko bude izabran - kazao je Ciaccio.

Pod pretpostavkom da će pravila uvedena zbog pandemije to dopustiti, boravak će početi 30. juna.

 

Ako se i vam ova ponuda sviđa, možete se prijaviti unosom ličnih podataka na Airbnb-ovoj web stranici.

Na ovom linku pri dnu stranice možete vidjeti i fotografije unutrašnjosti kuće, piše Digital Trends.