navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nikad nije kasno

Al Pacino i De Niro nisu jedini: Ovi slavni su dobili djecu u poznim godinama

Nakon što je Robert De Niro objavio da je u 80. godini dobio svoje sedmo dijete, sada je stigla vijest i da 83-godišnji holivudski glumac Al Pacino čeka prvo zajedničko dijete sa svojom 54 godine mlađom djevojkom, TV producenticom Noorom Alfallah (29).

Objavljeno: 01.06.2023. u 20:09
get url
text

Al Pacino se nikad nije ženio, a svoje je prvo dijete, kćerku Julie dočekao tek u 49. godini. Bio je u 60-im kad su on i tadašnja djevojka Beverly D'Angelo 2001. dobili blizance Antona Jamesa D'Angela i Oliviju Rose D'Angelo.

Roditeljstvo u starijoj dobi sve je češće u svijetu slavnih. Neke zvijezde odlučile su se u mlađim danima posvetiti karijeri, a tek kasnije postati očevi, dok su drugi u različitoj životnoj dobi i s različitim partnericama dobili više djece. U nastavku možete pronaći slavne koji su dobili prinove tek nakon 60. godine.

Alec Baldwin

Glumac Alec Baldwin (64), koji je nedavno bio optužen pa oslobođen za ubistvo iz nehaja, i njegova supruga Hilaria dobili su svoje sedmo dijete, njegovo osmo. Paru je jedno dijete rodila i surogat-majka. Ovo je slavnom glumcu drugi brak, a iz prvog braka s Kim Basinger ima kćer Ireland, koja danas ima 26 godina.

Clint Eastwood

Clint Eastwood (91) otac je osmero djece. Ovaj slavni glumac i reditelj ženio se dva puta. Postao je tata i u zrelim godinama i ima osmero djece sa šest partnerica. Najmlađe dijete, kćerka Morgan dobio je 1996. kada je imao 66 godina, a njegova supruga Dina imala je 41. godinu. Kasnije su se razveli.

Richard Gere

Zvijezda romantičnih filmova 90-ih Richard Gere dobivao je djecu u raznim životnim periodima. U februaru 2019, kada je imao 69 godina, dobio je sina Alexandera s 34 godine mlađom suprugom Alejandrom Silvom. Drugo dijete dobili su godinu kasnije, kada je Gere imao 70 godina. Slavni glumac ima i 22-godišnjeg sina Homera, kojeg je dobio u braku s bivšom suprugom Carey Lowell.

Mick Jagger

Legenda rocka Mick Jagger 2016. godine dobio je osmo dijete u 73. godini. Njegova tada 29-godišnja partnerica, balerina Melanie Hamrick rodila je sina Deverauxa Jaggera. Pjevač ima još sedmero odrasle djece iz ranijih veza i brakova te petero unučadi, a u maju 2014. postao je pradjed.

Ronnie Wood

Još jedan član Rolling Stonesa postao je otac u starijim godinama. Gitarista Ronnie Wood dobio je blizance u 68. godini. Njegova 30 godina mlađa supruga Sally 2016. godine rodila je dvije djevojčice. Ronnie je također otac četvero odrasle djece, koje je dobio u više veza.

Rowan Atkinson

Britanski glumac i komičar Rowan Atkinson, najpoznatiji po ulozi Mr. Beana, treći put postao je otac u 63. godini. S 26 godinama mlađom Louisom Ford 2017. dobio je kćerku Islu, a iz prvog braka ima i dvoje odrasle djece.

Njegova 28-godišnja kćerka Lily, za razliku od dvije godine starijeg sina Benjamina koji evidentno sliči tati, izgledom više podsjeća na svoju majku Sunatru Sastry. S ocem nije u najboljim odnosima od 2014, kada se saznalo za glumčevu aferu s Ford.

Steve Martin

Još jedan komičar također je prvi put postao otac u sedmoj deceniji. Steve Martin u 67. godini dobio je prvo dijete sa suprugom Anne Stringfield. Iako je kćerku dobio 2012. godine, nikada nije otkrio njeno ime, a izjavio je da bi bio loš otac da je dijete dobio ranije jer je bio jako posvećen karijeri.

Jeff Goldblum

Glumac Jeff Goldblum postao je tata 2015. godine, u 62. godini, kada je dobio sina Charlieja Oceana s 30 godina mlađom suprugom Emilie. Drugog su sina dobili dvije godine kasnije, a Jeff je izjavio da je sve bilo na vrijeme i da uživa u svojoj sreći.

David Foster

Poznati kanadski muzičar, kompozitor i dobitnik 16 Grammyja David Foster postao je 2021. godine šesti put otac u 71. godini. S 34 godine mlađom suprugom Katharinom dobio je sina i priznao da sada ima puno više vremena za roditeljstvo. Osim dječaka, David ima pet odraslih kćeri i unuke.

Inače, prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, najstariji potvrđeni novopečeni otac je australski umirovljenik Les Colley. Imao je 92 godine kada je dobio deveto dijete. Colley je živio zdravo i aktivno, a umro je 1998. od upale pluća, samo četiri mjeseca prije nego što je napunio 100 godina.