navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Srbijanska kantautorica

Aleksandra Kovač, autorica muzika iz filma "Dara iz Jasenovca", čestitala Jasmili Žbanić

Nakon što je objavljena uža lista za nominaciju za filmsku nagradu Oscar, u kojoj je i film Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida?", pristižu brojne rekacije i komentari.

Objavljeno: 10.02.2021. u 13:59
get url
text

Jasmili je čestitala i kantautorica Aleksandra Kovač, autorica muzike iz filma "Dara iz Jasenovca", koji je bio kandidat Srbije za ovu prestižnu filmsku nagradu.

- Nažalost, naš film "Dara iz Jasenovca" nije prošao u dalje takmičenje za nagradu Oskar. Međutim, mnogo važnije od bilo kakve nagrade je da nas ovaj film podsjeti na stotine hiljada ubijenih Srba, Roma, Jevreja i antifašista svih vjera i nacionalnosti, koji su ubijeni u koncentracionom logoru Jasenovac, od strane ustaškog režima, za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Svim srcem čestitam rediteljici Jasmili Žbanić i cjelokupnoj ekipi filma "Quo vadis, Aida?" na ulasku na Oskar shortlist!

Naš region mora da se suoči sa svim zlodjelima koja su počinjena na teritoriji ex-Yu, u svim ratovima. Tek tada možemo da idemo naprijed. Jer, na kraju svega, ostaju ljubav i istina kao dvije najveće i najsnažnije sile koje mogu da promijene svijet. Možda je vrijeme da im se prepustimo - napisala je Kovač na Facebooku.