navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Mnogi su iznenađeni

Američke zračne snage predstavile helikopter uz hit bh. turbofolkera Fazlije

Na zvaničnoj Instagram stranici Zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država osvanuo je video na kojem je kao muzička podloga korištena pjesma bosanskohercegovačkog turbofolkera Fazlije – Helikopter.

Objavljeno: 09.07.2023. u 15:34
get url
text

Američka vojska je tokom predstavljanja modela helikoptera UH-1N koristila ovu pjesmu.

- UH-1N je pomoćni helikopter koji se koristi za podršku raznim misijama u zračnim snagama. Od zračnog mosta, nadzora, do misija potrage i spašavanja, UH-1N je uvijek spreman i dostupan za podršku - stoji u opisu videa koji prikazuje navedeni model helikoptera uz Fazlijinu pjesmu u podlozi spota.

Mnogi su ovim bili iznenađeni, a neki su se našalili da je došlo do promjene administratora stranice i da mu treba dati povišicu.

"Bosna konačno kolonizira Ameriku", "Novi admin zna šta je u trendu", "Ne vjerujem da je ovo službeni profil američkog ratnog zrakoplovstva", samo su neki od komentara..

Fazlijina pjesma Helikopter postala je globalni hit krajem 2021. godine, a uz ovu pjesmu snimale su brojne svjetske zvijezde, počevši od Kourtney Kardashian i Travisa Barkera, zatim Davida Guette, Britney Spears, ali i nogometaši Tottenhama i Juventusa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.S. Air Force (@usairforce)