navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bizarno ili ranjivo

Američki dizajner kreirao poderane i isflekane gaće: Da li biste ih nosili?

Poznato je da modni dizajneri pomjeraju granice industrije i izazivaju senzibilitet onih koji nisu u svijetu visoke mode. Za američkog dizajnera Willyija Chavarrija, ova interpretacija mode rezultirala je donjim rubljem koje je izgledalo zaprljano i otrcano.

Objavljeno: 18.09.2023. u 22:28
get url
text

Konkretnije, Willy Chavarria je na New York Fashion Weeku predstavio kolekciju isflekanih i poderanih gaća. Očekivano, reakcije su negativne te su mnogi naveli da moda postaje sve bizarnija.

Chavarria je karijeru u svijetu mode započeo krajem 1990-ih. Osim što je osnivač istoimenog brenda, on također radi kao dizajner za Calvin Klein.

U intervjuu za Office Magazine, Chavarria je rekao da je to bio namjeran izbor da se ilustruje "životna priča današnje omladine".

- Kada dođemo do donjeg veša, to je kao da smo trenutno: stvarno je isprekidano i pocijepano i ne osjećamo se najbolje. Pokazujući se u ovom starom pohabanom donjem vešu to nas samo tjera da pokažemo svoju ranjivost, znate - rekao je on za magazin. 

- Oni koji žele da kupe potpuno novi par donjeg veša sa rupama i mrljama umjesto da dopuste da pjesak vremena prirodno stvara nesavršenosti, moći će da kupe odjevne predmete u proljeće sljedeće godine - naglasio jeChavarria za Office Magazine, prenosi The Messenger News.