navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sjeverni logor

Bajramski koncert Hanke Paldum u Mostaru 10. aprila

Prvog dana Bajrama, 10. aprila u dvorani Sjeverni logor u Mostaru solistički koncert održat će prva dama bh. estrade Hanka Paldum.

Objavljeno: 04.03.2024. u 13:09
get url
text

- Izražavam duboko poštovanje prema svima koji su imali ideju da me pozovu. Od srca sam se obradovala. Hvala Gradu Mostaru, Centru za kulturu i svim ljudima koji su doprinijeli da upute poziv meni i da napravim nešto lijepo za pamćenje. Trebamo raditi sve što ljude spaja, a ne da ih razdvaja - kaže Hanka Paldum.

Koncert Hanke Paldum bit će održan u sklopu manifestacije "Ramazan u Mostaru", a domaćini Hanki u gradu na Neretvi bili su, Salem Marić predsjednik Gradskog vijeća Mostara, direktor Centra za kulturu Senad Suljić, te načelnica Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja.

Organizatori "Ramazana u Mostaru" su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

- Cilj manifestacije je da mubarek dane mjeseca Ramazana učinimo što ljepšim i ugodnijim te da građanima i posjetiociima našeg grada kroz bogat sadržaj pružimo priliku da u zajedništvu dožive lijepi duh Mostara. Planirana manifestacija ima za cilj promociju kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti svim dobronamjernim ljudima u zemlji i svijetu. Pozivamo sve turiste da dođu u Mostar i uživaju u njegovim vrijednostima, historijskom i arhitektonskom nasljeđu, prirodnim ljepotama… Ove godine manifestacija ponudit će bogat kulturni, duhovni i turistički program te biti dijelom turističke ponude našeg grada. Sadržaj manifestacije održavat će se u orjentalnom okruženju stare jezgre i starog grada u Mostaru, u okruženju Starog mosta, u Ulici braće Fejića, Trga Musala kao i ustanovama kulture Mostara. Program će sadržavati kuturne i umjetničke nastupe, koncerte duhovne muzike, tradicionalne muzike, promocije knjiga, izložbe umjetničkih radova, zajedničke iftare… Kao kruna ovogodišnje manifestacije održat će se veliki koncert Hanke Paldum u dvorani u Sjevernom logoru. Vjerujemo da će naši sugrađani uživati u ovoj muzičkoj čaroliji – kaže direktor Centra za kulturu Senad Suljić.