navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Brojne reakcije

Bivša premijerka Finske objavila fotografiju u kupaćem kostimu: "Wow, kakva ljepotica s plaže..."

Bivša premijerka Finske Sanna Marin izazvala je brojne reakcije tamošnjih medija zbog jedne od posljednjih fotografije koju je objavila na Instagramu.

Objavljeno: 28.11.2023. u 20:51
get url
text

Tridesetosmogodišnja Sanna, koja odnedavno radi kao savjetnica u Institutu Tony Blair, objavila je niz fotografija pod nazivom "Nasumične fotke s nedavnih putovanja".

Na jednoj od fotografija pozirala je u kupaćem kostimu.

"Bivša premijerka objavila hrabru fotografiju", "Marin objavila fotku u bikiniju - wow, kakva ljepotica s plaže"... samo su neki od naslova koji su zbog ove fotografije osvanuli u medijima.

Podsjetimo, početkom septembra Sanna Marin je odstupila s mjesta predsjednice Socijaldemokratske stranke u nadi da će skrenuti pažnju sa svog privatnog života nakon četiri turbulentne godine na čelu stranke.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Marin, koja je svoju namjeru da odstupi najavila ubrzo nakon poraza na izborima, postala je 2019. najmlađa premijerka u svijetu sa 34 godine.

 VEZANI TEKST - Premijerka Finske: Zašto su snimke sa zabave objavljene javno, uznemirena sam

Pojavila se na naslovnicama časopisa Vogue i Time i ima milion pratitelja na Instagramu.

Međutim, zabrinutost finskih glasača oko pitanja poput useljavanja i sve većeg javnog deficita u aprilu su doprinijeli tome da je desničarska Nacionalna koalicija zajedno s krajnje desnom Strankom Finaca tijesno porazila Marin, čija je vlada potom pala.

Marin se suočila sa nekoliko skandala u vrijeme svog mandata, uključujući njen izlazak u noćni klub usred pandemije, održavanje privatnih zabava u službenoj rezidenciji i dobrovoljno podvrgavanje testiranju na droge nakon što je videosnimka sa zabave dospjela u javnost.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)