navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

Bradley Cooper otkrio koje mu je iskustvo sa seta zauvijek promijenilo karijeru

Slavni glumac Bradley Cooper nedavno je otkrio koje mu je iskustvo s filmskog seta zauvijek promijenilo karijeru.

Objavljeno: 02.02.2024. u 18:02
get url
text

Tokom intervjua s organizacijom SAG-AFTRA, Cooper je izjavio da mu je saradnja s Vinceom Vaughnom na filmu "Lovci na djeveruše" (Wedding Crashers) otvorila oči, jer je napokon shvatio da smije griješiti na setu, prenosi Variety.

Cooper je u komediji "Lovci na djeveruše" iz 2005. godine utjelovio Sacka Lodgea, zlog dečka djeveruše Claire, koju je glumila Rachel McAdams. Cooper je do tada bio poznat po ulogama dobrih tipova, a film "Lovci na djeveruše" dao mu je priliku da napokon promijeni svoj imidž.

- Sve do tog trenutka uvijek sam se trudio da sve ispadne kako treba pred kamerom. Budi prisutan i učini to kako spada - rekao je Cooper o svom glumačkom iskustvu.

- Gledam Vincea Vaughna kako uništava scenu, jednostavno je uništi i zatim traži da je ponovno snime. To je bila scena u kojoj baka puca po njemu, uzme pištolj i on počne bježati vani. Rekao je samo: "Želim ovo ponoviti. Pred svima... Pred tom ogromnom filmskom ekipom i rasvjetom, to je bilo tako stresno... I to je bila njegova spremnost na neuspjeh." Gledajući Vincea Vaughna, tog ogromnog, opakog tipa, najsmješnijeg tipa, najbržeg tipa… Bio sam zadivljen tim čovjekom, tim muškarcem koji je griješio i bio spreman učiniti bilo šta". Svi smo gledali tog umjetnika kako istražuje s potpunom predanošću. Osjećao sam se kao da mi dijamant prolazi kroz središte glave i govori: "To je to! Ta sloboda da budeš apsolutno spreman na neuspjeh." To me zauvijek promijenilo. To je bio taj trenutak - ispričao je Cooper.

Glavne uloge u "Lovcima na djeveruše" igraju Vaughn i Owen Wilson. Film prati dva prijatelja, Johna Beckwitha (Wilson) i Jeremyja Grayja (Vaughn), koji su pravnici i stručnjaci za razvode. Njih dvojica imaju neobičan hobi - nepozvani upadaju na vjenčanja kako bi zavodili žene. Sporedne uloge u filmu igraju McAdams, Cooper, Isla Fisher, Christopher Walken i Jane Seymour.

"Lovci na djeveruše" ostao je zapamćen kao jedna od najboljih komedija 2000-tih.