navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni muzičari

Britney Spears i Elton John objavili duet

Britney Spears, vratila se na muzičku scenu nakon šest godina. Objavljen je njen duet s Eltonom Johnom - "Hold Me Closer", koji je obrada njegove pjesme "Tiny Dancer" iz 1971.

Objavljeno: 27.08.2022. u 22:54
get url
text

- Oki dokie… moja prva pjesma u šest godina. Prilično je cool što pjevam s jednim od muškaraca s najviše stila našeg doba. Ovo je velika stvar za mene - kazala je Spears. 

U najavi pjesme "Hold Me Closer", koja također ima elemente Eltonovih pjesama "The One" i "Don’t Go Breaking My Heart", navodi se da su se dvoje pjevača prvi put sreli 2014. Godinu  kasnije, Spears je tvitala koliko joj se sviđa pjesma "Tiny Dancer" i pokrenula ideju o saradnji.

- Nakon što je čuo prvi isječak singla ranije ovog ljeta, Elton John je znao da je odmah prepoznatljiv vokal Britney Spears savršen za oživljavanje pjesme - prenose strani mediji.

John je ove sedmice izveo tu pjesmu u restoranu na jugu Francuske na oduševljenje okupljenih.

- Apsolutno sam oduševljen što sam imao priliku raditi s Britney Spears. Ona je zaista ikona, jedna od najvećih pop zvijezda svih vremena i zvuči nevjerojatno u ovoj pjesmi. Jako je volim i oduševljen sam onim što smo zajedno stvorili - rekao je.