Evo kako ćete ga pripremiti:
Potrebni sastojci: 180 g trešanja iz kojih ste izvadili košpice, 120 g pšeničnog brašna, 2 jaja, 90 g maslaca, 175 g čokolade za kuhanje, 100 g šećera.
Postupak pripreme:
Prvo zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa, a zatim nasjeckajte i otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, ali dobro pazeći da ne zagori.
Pomiješajte rastopljenu čokoladu sa usitnjenim maslacem dok se dobro ne sjedini.
U posudi umutite jaja sa šećerom i dodajte, malo po malo i bez prestanka miješanja, prosijano brašno. Nakon toga dodajte čokoladu i sve dobro promiješajte.
Na kraju dodajte 3/4 dijela očišćenih trešanja.
Četvrtasti ili pravougaoni kalup namažite maslacem i pospite brašnom.
Pažljivo okrenite tijesto za kolač, prekrijte preostalim višnjama i pecite oko 25 minuta na 190 stepeni Celzijusa.
Izvadite pažljivo iz rerne, ohladite, narežite na željene oblike, pa poslužite uz kafu, sok, čaj.