navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kupujte pametno

Capsule garderoba: Bazični komadi za kreiranje mnoštva kombinacija

Capsule garderoba pojednostavljuje koncept slaganja kombinacija i pročišćava prostor u vašem ormaru.

Objavljeno: 10.02.2024. u 17:15
get url
text

To podrazumijeva kreiranje garderobe na temelju bazičnih i bezvremenskih komada koje je moguće međusobno kombinirati u mnoštvo različitih outfita. Capsule garderoba najčešće se radi prema sezoni, a može imati i manju niche namjeru, poput toga radi li se o garderobi za posao ili casual odijevanje.

Kako je smisao ovog koncepta da se kvaliteta stavi ispred kvantitete, on se savršeno poklapa s našom teorijom da kupovinom luksuza zapravo štedite novac. To ne moraju nužno biti dizajnerski komadi, jer se nerijetko jednako kvalitetni modeli mogu naći i u high end dućanima kako što je Massimo Dutti, a poneki komad čak i u high street brendovima kakav je Mango.

Capsule garderoba dakle podrazumijeva svjesnu kupovinu kvalitetnih komada od materijala kao što su pamuk, koža, kašmir, vuna i drugi koji obećavaju da će izdržati test vremena. Osim toga, predlažemo da posegnete za komadima koji ne predstavljaju prolazni trend već svojim jednostavnim dizajnom odražavaju bezvremenski stil, a njihovi neutralni tonovi pružaju velike mogućnosti stiliziranja.