Sastojci:
Za podlogu:
200 g razmrvljenog integralnog keksa
80 g rastopljenog nesoljenog maslaca
Za kremu:
3 kašike želatina u prahu
3 kašike vruće vode
250 g krem sira
3/4 šoljice šećera
1 šoljica otopljene crne čokolade
600 ml vrhnja za šlag
2 kašike ekstrakta vanilije
Za preljev:
300 g tamne čokolade
150 ml vrhnja za šlag
Postupak:
Pomiješajte sastojke za podlogu i utisnite u silikonski kalup koji izgleda kao onaj za muffine. Ostavite sa strane. U posudici pomiješajte želatin i vruću vodu. Potom izmiksajte krem sir sa šećerom dok ne bude kremasto pa uspite otopljenu čokoladu.
Dobro izmiksajte pa dodajte vrhnje za šlag i vaniliju te promiješajte. U to ulijte želatin otopljen u vodi, dobro promiješajte pa stavljajte u kalup, na podlogu od keksa i maslaca.
Ostavite da se dobro ohladi i stisne kako biste kasnije mogli svaki komad izvaditi i staviti na tanjir. Kada ih sve izvadite, napravite preljev - pomiješajte čokoladu sa toplim vrhnjem za kuhanje da se otopi i dobijete finu glazuru (ili kuhajte na pari). Nakon toga, glazuru stavite u frižider na desetak minuta, da se malo stisne pa ukrasite kolačiće.