navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U braku od 2009. godine

Danin Alimanović: Bio je najpoželjniji neženja dok nije upoznao direktoricu FK Sarajevo

Danina Alimanovića javnost u Bosni i Hercegovini pamti kao pobjednika Hayatovog reality showa "Najpoželjniji neženja".

Objavljeno: 26.12.2022. u 21:04
get url
text

Danin je rođen 30. novembra 1978. godine u Sarajevu, gdje je pohađao Srednju školu za medicinske sestre – tehničare, dok je gimnaziju završio u Americi. Školovanje nastavlja na Fakultetu za optiku i optometriju u Italiji. Formalno obrazovanje zaokružio je diplomom Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Već u sedamnaestoj godini zasukao je rukave i počeo je raditi kao instruktor fitnesa. Zatim je 1997. godine sebe izdržavao kao srednjoškolac radeći u Americi part-time poslove uz školovanje. Nakon povratka u Sarajevo, bio je zaposlen u Ujedinjenim nacijama i OSCE-u kao asistent i prevodilac. Nakon pobjede u Hayatovom showu 2004. godine mnogi su mu predviđali uspješnu karijeru modela ili TV voditelja, no Alimanović je nakon osvajanja laskave titule okrenuo novi list i pokrenuo vlastiti biznis u Sarajevu.

Naime, on je od 2007. godine zaposlen kao optometrist i direktor u firmi "Oculto", koju je osnovao u partnerstvu sa bratom Senjinom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajla Alimanovic (@ayla_alimanovic)

Već 13 godina Danin nije neženja. Njegovo srce osvojila je izabranica Ajla sa kojom je u bračne vode zaplovio u oktobru 2009. godine. Danin i Ajla imaju dva sina. Oboje su ovisnici o adrenalinu i često zajedno uživaju u vožnji motorima, ali i u obilasku prirodnih ljepota i osvajanju planinskih vrhova.

Danin je uvijek bio velika podrška svojoj ljepšoj polovini. To joj je posebno potrebno od kada je u aprilu imenovana na izazovnu funkciju generalne direktorice FK Sarajevo.