navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Deset epizoda

Dragan Bjelogrlić dio serije "Toma" snima u Sarajevu, legendarni pjevač je bio posebno vezan za šeher

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić posljednjih dana boravi u Sarajevu, gdje će biti snimljen dio serije "Toma".

Objavljeno: 13.12.2022. u 10:51
get url
text

Naime, nakon filma koji je oduševio ljude širom regiona, stiže i serija o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću.

Glavnu ulogu, kao i u filmu, tumačit će Milan Marić, dok će ulogu Silvane Armenulić tumačiti Tamara Dragičević. U projektu će učestvovati i Petar Benčina, Mirjana Karanović, Andrija Kuzmanović, Slobodan Boda Ninković, Srđan Žika Todorović, Marko Janketić, Ivan Zekić... Scenarij za ovaj projekat potpisuju Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković. Bjelogrlić će se naći i u ulozi producenta, zajedno sa Željkom Joksimovićem. Serija će imati 10 epizoda.

Život Tome Zdravkovića ima sve elemente prave holivudske drame. Životni put bio mu je usko isprepleten strašću prema ženama, alkoholu i kocki… Sve to mu je bila inspiracija da napiše neke od najljepših pjesama, čija popularnost ne jenjava ni danas. "Umoran sam od života", "Danka", "Branka", "Dotak'o sam dno života", "Sliku tvoju ljubim", "Ciganka, "Ispod palme na obali mora", "Prokleta je ova nedelja" samo su neke od njih.

Toma je posebno bio vezan i za Sarajevo. Naravno, bio je redovan gost po sarajevskim kafanama, u kojima je dočekao mnoga jutra. Najdraža mu je bila "Osmice" na Trebeviću u kojoj je znao provoditi sedmice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DRAGAN BJELOGRLIĆ (@draganbjelogrlicbjela)