navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tužila ga

Elton John na sudu: Bivša žena slavnog pjevača otkrila tajnu koju je skrivala desetljećima

Renate Blauel, bivša supruga Eltona Johna, pokušala je izvršiti samoubistvo na njihovom medenom mjesecu 1984. godine, navodi se u dokumentima podnesenim Visokom sudu u Londonu.

Objavljeno: 26.08.2020. u 16:53
get url
text

Blauel kaže da se predozirala Valiumom nakon što joj je suprug rekao da "brak ne funkcionira i da želi da ode" treći dan njihovog boravka u Saint Tropezu, prenosi BBC.  

Ova tvrdnja pojavila se u sklopu njene tužbe protiv pjevača podnesene ranije ove godine kojom traži tri miliona funti odštete jer je Elton John navodno prekršio odredbe njihovog sporazuma o razvodu nakon što je spomenuo njihov brak u svojoj autobiografiji iz 2019. godine i filmu "Rocketman".

Advokat Blauel je naveo davni pokušaj samoubistva i niz paničnih napada tokom njihova braka kao dokaz za dugogodišnje mentalne probleme od kojih pati njegova klijentica.

Inače, Renate je u braku sa Johnom bila četiri godine i držala se dalje od očiju javnosti još od 1988. godine kada je brak službeno i okončan.

Par se upoznao 1983. godine, kada je on završavao album "Too Low for Zero". Mlada Njemica, tada je u tabloidima potpisivana kao tehničarka za zvuk, koja je željela postati muzička producentica.

Manje od godinu dana kasnije, Elton je bio na turneji u Australiji sa spomenutim albumom.

Blauel mu se pridružila i glasila je kao njegova dobra prijateljica. No, 10. frebruara 1983. zaprosio ju je tokom večere u indijskom restoranu, ona je pristala, pa su zaruke objavljene u medijima već dan poslije, a vjenčanje tri dana kasnije, na Valentinovo.

Na dan vjenčanja, Elton je imao 36, a Renate je napunila 28 godina.

Pjevačeva bivša izdavačica Caroline Boucher jednom prilikom je izjavila kako je Eltonova majka Sheila najavila da će mladencima dati dječija kolica kao vjenčani poklon.

Advokati Eltona Johna priznali su postojanje sporazuma o razvodu, koji su potpisale obje strane, ali su odbacili bilo kakva kršenja uvjeta ili nanošenje "psihološke povrede".
Elton John je danas u sretnom braku sa Davidom Furnishem.