Pomoću ovog recepta će vam uspjeti iz prve. Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smjesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lijepe. Takođe jako je bitno da bjelanca je pjenasto umutite, pa da dodate žumanca.
1 jaje
1 kašičica ulja
prstohvat soli
4 ravne supene kašike griza
Bjelance i žumance odvojite, pa bjelance pjenasto umutite. Zatim dodajte žumance i promješajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promiješajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smjesa treba da bude gušća, ali ne pregusta.
Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smjesu i lagano spuštajte u šerpu u kojoj je prethodno prokuhala voda za supu koju ste posolilil stavili ulja, mrkvu, peršun...
Poklopite i ostavite da se kuhaju nekih sedam, osam minuta i supa je gotova.