navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dobro je znati

Formalni način oblačenja: Koji su bazični komadi odjeće koje poslovni muškarci trebaju imati

Ako vam poslovno okruženje zahtjeva nešto formalniji način oblačenja, savjeti će vam dobro doći. 

Objavljeno: 28.11.2023. u 07:53
get url
text

Steve Harvey, popularni američki televizijski voditelj i glumac, objasnio je kako 5 bazičnih odijela (crno, tamno plavo, sivo, smeđe i bež) i košulje u tri nijanse (bijela, bež i svijetlo plava) međusobnim kombiniranjem donose 75 različitih outfita.

@hazeeqdean Great tips from @steveharvey #fyp #fypシ #steveharvey #suits #menswear #tomazshoes ♬ original sound - King Dee

Prvo odijelo u koje trebate investirati svakako je ono u crnoj boji, zbog njegove svestranosti. Uz crno odijelo, za početak je dovoljan još jedan sako u neutralnom zemljanom tonu kao što je boja devine dlake ili nešto svjetlija bež nijansa. 

Birajte nešto ležernija odijela koja će ispratiti poslovni dan, kao i obveze van ureda i poslovna druženja u manje formalnom okruženju.

Što se tiče košulja, uz dvije osnove kao što su bijela i svijetlo plava, mi radije predlažemo crnu, jer postoji nešto posebno mistično i šarmantno u all black outfitima. Da biste zaokružili čitav look, za ovaj zimski period birajte klasične chelsea čizme u crnoj boji koje će se nepogrešivo uklopiti sa svakom kombinacijom složenom od ovih komada.

Za nešto manje formalne evente savršen će pratilac biti tene u neutralnim zemljanim tonovima, jednostavnog dizajna, koje će unijeti dinamiku u kombinaciju, ali je i "spustiti" na opušteniji nivo.