navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Inspirisala mnoge žene

Francuska modna ikona otkrila bez kojeg komada odjeće ne može zamisliti dan

Glumica i muzičarka Charlotte Gainsbourg rođena je s dobrim ukusom, a u svojih 50 godina inspirirala je mnoge žene jednostavnim i nepretencioznim, ali uvijek beskrajnim chic stilom.

Objavljeno: 09.10.2021. u 21:06
get url
text

Ona je dvije ikone, muzičarke i glumice Jane Birkin, po kojoj je kultna Hermèsova torba dobila ime, i francuskog muzičara Sergea Gainsbourga.

- Naravno da mi je majka kupila farmerice, OshKosh i sve to kad je to bio trend 70-ih. Ali ja još uvijek tražim najbolje farmerice – u potrazi sam za njima cijeli svoj život - kaže Gainsbourg.

Charlotte Gainsbourg sa majkom po po kojoj je kultna Hermèsova torba dobila ime

Njena velika ljubav prema traperu dovela ju je do partnerstva sa Zarom s kojom je ovih dana izbacila limitiranu kolekciju komada koje predstavljaju samu srž stila Charlotte Gainsbourg.

- Znam da nisam jedina koja strastveno voli traperice, ali istina je da nikada nisam mogla pronaći savršeni par. Vrlo sam izbirljiva – kazala je Gainsbourg za Vogue.

Na ovoj je kolekciji usko sarađivala sa kćerkom vlasnika Zare Martom Ortegom, koja joj je pomogla da osmisli traperice za kakvima traga.

Zajedno su osmislile dva modela: jedne s užim nogavicama koje su zamišljene da se nose s čizmama, i druge, ležerni i udobniji model za opuštenije trenutke u životu.

{$galerijaFotografija}

Kako bi upotpunila ova dva modela traperica, stvorila je i mikro kolekciju koja se uklapa u njen modni stil: crni bralette, dva para crnih gaćica, majicu dugih, kratkih i jednu bez rukava, džemper, traper košulju i traper jaknu.

- I to je sve! Ovako se oblačim svaki dan – kaže Charlotte.

Dodaje da joj se sviđa što ne razmišljam previše o odjeći.

- Ne želim potrošiti 10 minuta svako jutro birajući šta ću odjenuti tog dana. Imam djecu od 10 do 24 godine i uvijek sam na koljenima. Volim takav način života tako da ne volim nositi suknje i potpetice, to ne odgovara mom životnom stilu, pa je ova kolekcija za mene besprijekorna uniforma - kaže Charlotte Gainsbourg.

zara4.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow