navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Naša tema

Gdje su milione investirali naši najbolji sportisti: Od nekretnina preko ugostiteljstva do mini hidroelektrana i kamp-kućica

Veliki broj naših vrhunskih sportista, većinom fudbalera i košarkaša, dio zarađenih miliona ulaže u Bosnu i Hercegovinu.

Objavljeno: 04.03.2023. u 15:25
get url
text

Posljednji primjer je odlični bh. reprezentativac i član slavnog Real Madrida Džanan Musa, koji je formalno-pravno postao suvlasnik kompanije Derubis CaravansQ iz Viteza.

Džanan je postao partner bračnog para Lejle i Denisa Kraljevića i oni su već precizirali strateške ciljeve, a više detalja bit će poznato naredne sedmice.

Derubis Caravans je prvi serijski proizvođač kamp-kućica u BiH, a kompanija je nastala 27. januara 2022. godine.

VEZANI TEKST - Otac Miralema Pjanića pokreće biznis u BiH, investicija vrijedna 20 miliona KM

U junu 2021. godine Fahrudin Pjanić, otac reprezentativca BiH Miralema Pjanića, otvorio je firmu MMF International u rodnoj Kalesiji, koja će se baviti izgradnjom puteva.

Porodica Pjanić u ovaj biznis planira uložiti čak 20 miliona KM.

Naša fudbalska zvijezda posljednjih godina ulaže i u ugostiteljstvo. Popularni Mire u maju prošle godine postao je vlasnik popularnog sarajevskog okupljališta Revolucija 1764, koje se nalazi u strogom centru Sarajeva. Pjanić je vlasnik firme Main Street, u čijem je vlasništvu spomenuti objekat. Krajem prošle godine on je otvorio i ekskluzivni restoran Boho Steak House na 31. spratu Avaz Twist Towera. Ipak, ovaj poslovni potez nije bio dobar jer je restoran zatvorio nakon samo nekoliko mjeseci. U ugostiteljstvo ulaže i Edin Džeko. 

VEZANI TEKST - Edin Džeko otvorio restoran u Dubrovniku, prve fotografije objavio na Instagramu

Dijamant je vlasnik ekskluzivnog restorana Ezza. Edin Džeko vjeruje da je najbolje novac ulagati u nekretnine i to potvrđuje činjenica da ih kupuje širom regiona. U centru Sarajeva kupio je zgradu Šipad komerca, a u njegovom vlasništvu su i stan u Ferhadiji, vila u sarajevskom naselju Višnjik, vila u Dubrovniku koju je prije osam godina platio 2,6 miliona eura.

Elvir Bolić i Emir Granov prije desetak godina zajedno su na Šipu izgradili elitno apartmansko naselje "Bolgrano", u kojem žive brojni poznati sportisti i muzičari. Nakon toga, Bolić je napravio zgradu na Vracama sa nekoliko apartmana koje je vrlo brzo prodao. Popularni Bola je i vlasnik ekskluzivnog restorana Paper Moon na Grbavici.

Mirza Teletović također se može pohvaliti sa nekoliko nekretnina, a bivši bosanskohercegovački košarkaš prije nekoliko godina izgradio je i mini hidroelektrane na rijeci Doljanki.

Zbog ovog biznisa postao je meta oštrih kritika ekoloških udruženja.